Navigácia

  • 🥚 Veľká noc v ŠKD 💦

    V školskom klube sme deťom ponúkli rôznorodé a zábavné veľkonočné aktivity. Spolu sme maľovali vajíčka, vytvárali veľkonočné dekorácie a diskutovali o histórii a význame Veľkej noci. Tieto spoločné aktivity nielenže povzbudili ich kreativitu, ale aj poskytli priestor na vzdelávanie a porozumenie tradíciám a hodnotám sviatku

  • Hviezdoslavov Kubín

    V utorok 26.3.2024 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. V 1.kategórii získal Ivan Ľupták 1.miesto a Jakub Mravec postupové miesto. Obaja nás budú reprezentovať v regionálnom kole, ktoré sa uskutoční 11.4.2024. Gratulujeme a opäť držíme palce!

  • Oznam školskej jedálne

    Touto cestou by som chcela ubezpečiť rodičov, žiakov, zamestnancov a dôchodcov našej školy, že medializovaná správa - "jahody" z kysuckej ZŠ (zo dňa 21.3.2024) sa u nás nedistribuujú - nenakupujú, nepodávajú našim stravníkom. Máme overené zdroje dodávateľoov a hlavne certifikovaných dodávateľov z nášho regiónu. Jahody sa podávajú aj v našej jedálni za prísnych hygienyckých podmienok a podľa HACCP- (Hazard Analysis Critikal Control Point). Všetko ovocie, zelenina a iné potraviny sú vždy vopred overené. 

    Ďakujem za pochopenie.

    Vedúca školskej jedálne

  • Usmernenie k zápisu do 1. ročníka a prijímanie detí na základné vzdelávanie v školskom roku 2024/2025

    Slávnostný zápis detí do prvého ročníka základnej školy sa uskutoční 3. apríla 2024 od 12.00 hod. do 16.00 hod.

    Rodičia, ktorí sa nemôžu v uvedený deň zúčastniť zápisu majú možnosť zapísať svoje dieťa elektronicky 
    v termíne od 1. apríla 2024 do 30. apríla 2024.

    Škola Vás bude informovať o termíne overenia údajov z elektronickej prihlášky poskytnutých zákonnými zástupcami predložením požadovaných dokladov (rodný list dieťaťa a občiansky preukaz zákonného zástupcu).    

    Spôsoby podania prihlášky:

    1. v listinnej podobe na formulári schválenom MŠVVaŠ SR, ktorý si stiahnete TU, vytlačíte, vyplníte, podpíšete a doručíte na adresu školy, alebo doručíte osobne pred samotným zápisom alebo v deň konania zápisu.
    2. elektronicky vyplnením elektronického formulára, ktorý si môžete otvoriť TU, alebo ho nájdete na stránke školy https://zsclemrs.edupage.org v ľavom menu ako Elektronická prihláška. V takomto prípade zákonní zástupcovia podpíšu prihlášku osobne v deň konania zápisu alebo k elektronickej prihláške priložia tlačivo s podpismi oboch zákonných zástupcov (Príloha č. 2).

    Zapisujú sa deti, ktoré do 31. augusta 2023 dovŕšia 6 rokov.

    Na zápis do 1. ročníka musia znovu prísť aj tie deti, ktoré v minulom školskom roku požiadali o pokračovanie plnenia  povinnej školskej dochádzky v materskej škole.

    O prijatí dieťaťa do základnej školy rozhodne riaditeľ školy do 15. júna 2024 a spolu s rozhodnutím o prijatí archivuje aj prihlášku.

    Pri zápise budeme zisťovať:

    • osobné údaje dieťaťa v rozsahu: meno a priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo, trvalé bydlisko dieťaťa
    • osobné údaje zákonných zástupcov v rozsahu: titul, meno a priezvisko, rodné priezvisko zákonného zástupcu, adresa bydliska a druh pobytu, kontakt na účely komunikácie,
    • primárny materinský jazyk a iný materinský jazyk
    • ktorý povinne voliteľný predmet bude Vaše dieťa navštevovať: etickú výchovu alebo náboženskú výchovu
    • či bude Vaše dieťa navštevovať školský klub, stravovať sa v školskej jedálni a ďalšie doplňujúce údaje
    • adresu elektronickej schránky zákonných zástupcov dieťaťa, ak ju majú aktivovanú
    • vyberať zápisný poplatok 20 € na pomôcky, ktoré žiakom vopred zakúpime
    • žiadať o poskytnutie súhlasu so spracovaním osobných údajov dieťaťa a zákonných zástupcov

    Ak zákonný zástupca požiada o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, súčasťou žiadosti zákonného zástupcu, je súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast. 

    V prípade, že dieťa nespĺňa kritéria školskej spôsobilosti (Príloha č. 5), školský zákon umožňuje požiadať materskú školu o POKRAČOVANIE plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.

    K tejto žiadosti zákonný zástupca musí doložiť materskej škole aj:

    • písomný súhlas príslušného zariadenia poradenstva a prevencie
    • písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast
    • informovaný súhlas zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

    Aj takéto dieťa musíte zapísať do školy. Ak riaditeľ materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia predprimárneho vzdelávania dieťaťa, zákonný zástupca predloží príslušnej škole fotokópiu rozhodnutia riaditeľa MŠ o pokjračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania.

    Prihlášku musia podpísať obidvaja zákonní zástupcovia (ZZ) dieťaťa. Z tohto dôvodu je potrebné:

    1. Aby sa k zápisu dostavili obidvaja ZZ. Alebo prihlášku doma vyplňte a odošlite. Stiahnite si Prílohu č. 2, vyplňte ju, vytlačte, podpíšte a prineste do školy na zápis. 
    2. V prípade, že nie je možné získať podpis jedného ZZ, treba vyplniť Prílohu č. 3 o tom, že podpísanie prihlášky na vzdelávanie v základnej škole  len jedným zákonným zástupcom neznesie odklad. Zadováženie súhlasu druhého zákonného zástupcu je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou. Podpísanie prihlášky len jedným zákonným zástupcom je v najlepšom záujme dieťaťa.
    3. Alebo môžete vyplniť tlačivo Príloha č. 4, v ktorom sa ZZ dohodnú, kto bude vybavovať náležitosti spojené so zápisom a komu má byť doručená korešpondencia ohľadom prijatia dieťaťa. V tomto prípade stačí účasť jedného ZZ.

    Viac informácií nájdete v Prílohe č. 1 Usmernenie k zápisu do 1. ročníka a úvodného ročníka základnej školy a prijímaniu detí na základné vzdelávanie v základnej škole

    V prípade akýchkoľvek otázok sa obráťte na :

    • zástupkyňu riaditeľa školy pre 1. stupeň na tel. č.: +421 905 952 586
    • riaditeľa školy na tel. č.: +421 905 716 494

    Súbory na stiahnutie

  • Veľkonočné tvorivé dielne

    Minulý týždeň sa uskutočnili v našich triedach Veľkonočné tvorivé dielne v spolupráci s CVČ Relax Rimavská Sobota, ktoré si pre deti pripravila Bc.et Bc. Veronika Ďurišová. Pri práci  použili rôzne techniky zdobenia a vytvorili krásne veľkonočné dekorácie, z ktorých sa deti veľmi tešili.

    Bol to pre nás všetkých obohacujúci deň a už sa všetci tešíme, ako si to užijeme nabudúce.

  • OZNAM - RIADITEĽSKÉ VOĽNO

    Riaditeľ školy oznamuje, že dňa 27.3.2024 poskytuje riaditeľské voľno všetkým žiakom základnej školy z dôvodu aktualizačného vzdelávania pedagogických zamestnancov v zmysle  § 57 ods. 3 zákona č. 138/2019 Z.z. (Zákon o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov).

  • 💪Súboj 🧠oddelení 🎖

    V piatok 22. marca ožila školská družina nezvyčajnou energiou a nadšením. Konala sa tradičná súťaž detí medzi jednotlivými oddeleniami školského klubu - Súboj oddelení. 

    Športové súťaže priniesli najväčšie vzrušenie, vedomostné súťaže následne osvetľovali intelektuálny talent žiakov. Každé oddelenie sa snažilo o čo najlepšie umiestnenie, čo podnietilo súťaživosť a snahu.

    Najzaujímavejšie však bolo sledovať disciplíny zamerané na šikovnosť, kde deti preukazovali svoje manuálne zručnosti a kreativitu. Tieto súťaže zahŕňali rôzne úlohy, ako je skladanie skladačiek, riešenie hádaniek.

    Celková atmosféra podujatia bola plná nadšenia a radosti. Deti sa zároveň učili dôležitým hodnotám ako je spolupráca, súťaživosť a rešpekt voči ostatným.

  • Beseda o histórii kníh a písma v mestskej Knižnici Mateja Hrebendu

  • Zápis do 1. ročníka

  • Dobšinského rozprávkový svet

    Dňa 15.3 2024 sme sa zúčastnili oceňovania žiakov, ktorí sa zapojili do výtvarnej sútaže Dobšinského rozprávkový svet. Súťaž je zameraná na mladých tvorcov komiksov. Z našej školy sa úspešne umiestnili žiačky Melánia Belanová a Zara Geri z 5.A triedy ktoré v ll.kategorií sútaže vyhrali 2.miesto a Natália Resutíková z 9.B triedy ktorá v lll.kategorií sútaže vyhrala 3.miesto. Výherkyniam srdečne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

  • Oznam - finančný limit

    Vážení rodičia, 

    ľutujeme, ale tento školský rok nemôžeme prijať 2% z dane pre rodičovské združenie pri ZŠ Š. M. Daxnera. Dôvodom je prečerpaný limit ešte z roku 2021. 

    Za pochopenie ďakujeme.

    S pozdravom výbor Rady rodičov pri ZŠ Š. M. Daxnera

  • Oznam - riaditeľské voľno

    Dňa 20.3.2024 sa z organizačných dôvodov pre Testovanie 9 poskytuje žiakom II. stupňa riaditeľské voľno. Školské vyučovanie bude pokračovať 21.3.2024.

  • Hviezdoslavov Kubín

    V stredu 13.3.2024 sa uskutočnilo školské kolo v prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín. V prednese prózy získal 1.miesto žiak 3.B Ivan Ľupták. V prednese poézie sa na 1.mieste umiestnil Jakub Mravec z 3.B, na 2.mieste žiačka 2.A  Alena Reichelová a na 3.mieste sa umiestnila žiačka 3.B Sofia Hujdičová. V okresnom kole budú našu školu reprezentovať I.Ľupták a J.Mravec. Držíme im palce! 

  • Deň otvorených dverí

  • Celá trieda fandí hokeju

    Žiaci 4.B triedy vytvorili s pomocou asistentky a vychovávateľky transparent na hokejový zápas HKM Rimavská Sobota VS Slovensko U18 čím sa zapojili do hlasovacej sútaže o lístky na prípravný zápas Slovenskej reprezentácie mužov pred Majstrovstvami sveta 2024. Hlasovanie prebieha do 15.3 2024 do 20:00.

    Hlasovať môžete na linku ktorý prikladáme, ten Vás prenesie rovno k hlasovaniu. Hlasovanie je jednoduché stačí zadať svoj email kde Vám príde mail ktorým potvrdíte svoj hlas. Týmto Vás prosíme zahlasujte a pomôžte našim deťom splniť si svoj sen.

    →HLASOVANIE←

     

  • Šaliansky Maťko

    Dnes 29.2.2024 sa uskutočnilo okresné kolo v prednese povesti "Šaliansky Maťko", v ktorom žiak 3.B Ivan Ľupták obsadil 2.miesto. Gratulujeme!

  • Karneval

    Posledný týždeň pred jarnými prázdninami si deti užívali dni netradične. Od rána prichádzali v maskách, na vyučovacích hodinách riešili zábavné úlohy. Popoludní sa uskutočnil karneval po oddeleniach ŠKD, kde si deti zasúťažili v športových a tanečných disciplínach. Nechýbalo ani malé občerstvenie. Deti odchádzali na prázdniny s peknými a veselými zážitkami. 

  • Oznam

    Termín jarných prázdnin pre Banskobystrický kraj je od 19.2. 2024 do 23.2.2024. Vyučovanie sa začína 26.2.2024.

  • Prevencia negatívnych javov na školách

    ​​​​​​V januári 2024 sa uskutočnili na ZŠ Š. M. Daxnera v rámci spolupráce s CPPP v Rimavskej Sobote besedy na tému Vzťahy v triede a šikanovanie.

    V jednotlivých triedach 1. - 4. ročníka boli pripravené pre žiakov rôzne zaujímavé témy. Jednotlivé
    úlohy a aktivity boli pre deti príjemným a užitočným spestrením vyučovacích hodín.

    Ďakujeme CPPP v Rimavskej Sobote za výborne pripravenú akciu pre žiakov a tešíme sa na ďalšiu
    úspešnú spoluprácu.

                                                                                                                                                Mgr. A. Rákošiová

  • VŠETKOVEDKO

    Všetkovedko je vo finále. Naši žiaci využili šancu ukázať, čo vedia o svete, porovnať sa s ostatnými deťmi a zároveň získať za svoj výkon pamiatku. Veľmi nás potešilo, že sa tento rok zapojil do súťaže veľký počet našich prvákov. Všetky deti získali ceruzku a diplom Všetkovedkov učeň. Tí, ktorí sa zaradili medzi 30% najúspešnejších, získali diplom Všetkovedko a cenu.

    Všetci súťažiaci si môžu pozrieť vyhodnotenie na stránke všetkovedko.sk v časti Výsledky súťažiacich-hľadať kód, pod ktorým súťažili.

    Všetkým súťažiacim blahoželáme!

    Mgr. Adriana Zmitková

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Š. M. Daxnera
    Dr. V. Clementisa 1857/13

Fotogaléria