Navigácia

  • Prevencia negatívnych javov na školách

    ​​​​​​V januári 2024 sa uskutočnili na ZŠ Š. M. Daxnera v rámci spolupráce s CPPP v Rimavskej Sobote besedy na tému Vzťahy v triede a šikanovanie.

    V jednotlivých triedach 1. - 4. ročníka boli pripravené pre žiakov rôzne zaujímavé témy. Jednotlivé
    úlohy a aktivity boli pre deti príjemným a užitočným spestrením vyučovacích hodín.

    Ďakujeme CPPP v Rimavskej Sobote za výborne pripravenú akciu pre žiakov a tešíme sa na ďalšiu
    úspešnú spoluprácu.

                                                                                                                                                Mgr. A. Rákošiová

  • VŠETKOVEDKO

    Všetkovedko je vo finále. Naši žiaci využili šancu ukázať, čo vedia o svete, porovnať sa s ostatnými deťmi a zároveň získať za svoj výkon pamiatku. Veľmi nás potešilo, že sa tento rok zapojil do súťaže veľký počet našich prvákov. Všetky deti získali ceruzku a diplom Všetkovedkov učeň. Tí, ktorí sa zaradili medzi 30% najúspešnejších, získali diplom Všetkovedko a cenu.

    Všetci súťažiaci si môžu pozrieť vyhodnotenie na stránke všetkovedko.sk v časti Výsledky súťažiacich-hľadať kód, pod ktorým súťažili.

    Všetkým súťažiacim blahoželáme!

    Mgr. Adriana Zmitková

  • Dôležitý oznam

    Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že na základe rozhodnutia RÚVZ v Rimavskej Sobote sa prerušuje vyučovanie od 8.2.2024 do 12.2.2024 (vrátane) z dôvodu vysokého výskytu respiračných ochorení u žiakov aj zamestnancov školy. Vyučovanie sa začne v utorok 13.2.2024.

     

  • Šaliansky Maťko

    V utorok 23.1.2024 sa uskutočnilo školské kolo v prednese povesti "Šaliansky Maťko". Víťazom sa stal Ivan Ľupták z 3.B triedy, ktorý bude našu školu reprezentovať v okresnom kole. Na 2.mieste sa umiestnil Jakub Mravec z 3.B triedy a na 3.mieste Alena Reichelová z 2.A triedy. 

    Víťazovi gratulujeme a držíme palce v ďalšom kole!

  • Malá Lady 💃 - Malý Boy 👨‍🎨

    O titul Malá Lady - Malý Boy sa uchádzalo 28 detí, ktoré sa cez triedne súťaže dostali do tej hlavnej. Súťažili v štyroch disciplínach: predstavenie sa, módna prehliadka, vedomostný kvíz a voľná disciplína.

    Najviac bodov spomedzi dievčat dostala Sabinka Nagyová a stala sa Malou Lady našej školy. Druhé miesto obsadila Lenka Vörösová, tretie Anna Turoňová. Chlapčenskú kategóriu vyhral Peťko Nyíri, druhý bol Denis Krakovský, tretí Michal Jesenai.

    Uznanie patrí aj ostatným deťom, ktoré boli úžasné, odvážne a inšpiratívne.

    Prepojenie na playlist videí:

    https://www.youtube.com/playlist?list=PLhB4hO8U8N5qHTvgRpqHvK3aAr8e1VF-q

     

  • Karneval ŠKD

  • Daxnerka fandí HKM RS 🦅👏🙀

  • Sme škola s dobrým srdcom 💝

  • Školský klub detí - Dôležitý oznam!

    Vážení rodičia,

    Zriaďovateľ školy, Mesto Rimavská Sobota od 1. januára 2024, v zmysle ustanovenia § 114 ods. 6 školského zákona určuje mesačný príspevok na čiastočnú úhradu nákladov na činnosť školského klubu detí, ktorý je súčasťou základnej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Rimavská Sobota vo výške 20,-€ na jedno dieťa.

    Mesačný príspevok na čiastočnú úhradu nákladov na činnosť školského klubu detí s trvalým pobytom žiaka v meste Rimavská Sobota sa na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu znižuje o 2 €, t.j. na sumu 18 €. V tejto súvoslosti Vám oznamujeme, že do 17. januára 2024 môžete písomne požiadať o zníženie mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov na činnosť ŠK prostredníctvom priloženej žiadosti, ktorú si môžete stiahnuť TU. Túto žiadosť je potrebné vytlačiť, vyplniť a podpísanú obratom doručiť škole v termíne do stredy 17. januára 2024.

    Príspevok v školskom klube detí podľa odseku 1 sa neuhrádza, ak zákonný zástupca dieťaťa o to písomne požiada a je členom domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi podľa osobitného predpisu. V prípade, ak je zákonný zástupca dieťaťa členom domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi podľa osobitného predpisu, predloží riaditeľovi základnej školy písomnú žiadosť o neuhrádzanie príspevku a potvrdenie Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny o poberaní pomoci v hmotnej núdzi.

    Vážení rodičia, ak ste za mesiac január 2024 uhradili sumu 15 €, rozdiel vo výške poplatku Vám bude doúčtovaný v platbe za mesiac február 2024.

  • Smernica o úhrade finančného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov na činnosť školského klubu detí

    Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že bola aktualizovaná Smernica o úhrade finančného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov na činnosť školského klubu detí. Je aktuálne znenie si môžete pozrieť TU.

     

  • Zima v ŠKD

     

    V zimnom období v prvých ročníkoch už tradične prebehla beseda s vedúcou ŠJ o prevencii voči nákazlivým chorobám a o zdravom stravovaní.

    Deti v ŠKD vyrábali zaujímavé práce s tematikou zimy, ktorými si vyzdobili triedy, chodby i vestibul školy. V oddeleniach ŠKD sa deti pripravovali aj na Mikuláša, ktorému písali listy a posielali darčeky. Za ich snahu ich Mikuláš odmenil sladkými dobrotami.

    V predvianočnom čase sa uskutočnili aj tvorivé vianočné dielne, kde si deti pod vedením členov z OZ Šanca pre Dražice, vyskúšali vlastnoručne pripraviť a napiecť vianočné oblátky, medovníky či zhotoviť ozdobu na príbor.

    Predvianočný čas vyvrcholil vianočnou besiedkou pod názvom Kto zobudí Perinbabu. Deti preukázali svoj talent, kreativitu, cit pre hudbu, spev, recitáciu i tanec v pestrom vianočnom programe, ktorý pripravili so svojimi pani vychovávateľkami za pomoci triednych učiteliek pre žiakov a učiteľov II. stupňa, svojich rodičov i starých rodičov. Všetci prítomní boli naladení sviatočnou vianočnou atmosférou, ktorú im vniesli do sŕdc deti zo školského klubu Daxneráčik.

    Prajeme šťastné, pokojné a požehnané vianočné sviatky.

                                                                                                                                  Vychovávatelia ŠKD

  • Oznamy riaditeľa školy

    Vážení rodičia,

    oznamujeme Vám, že dňa 22.12.2022 (piatok) budú mať žiaci riaditeľské voľno, to znamená, že vyučovanie sa končí 21.12.2023 (vo štvrtok). 

    Zároveň oznamuje rodičom žiakov, ktorí navštevujú školský klub, že vo štvrtok 21.12.2023 bude školský klub detí v prevádzke do 12:30 hod. Prosíme Vás, aby ste si do tohto času vyzdvihli svoje dieťa. 

  • OZNAM ŠJ - Návratka na stravovanie v roku 2024

    Žiadame rodičov (zákonných zástupcov) o vyplnenie novej návratky na stravovanie (tzv. obedy za darmo) pre rok 2024, nakoľko návratky za r. 2023 platia iba do konca kalendárneho roka 2023. Účtovníctvo  je vždy vedené na kalendárny rok a nie školský rok.

    Návratku prosíme vyplniť v aplikácii Edupage v module Žiadosti/Vyhlásenia v termíne do 20. januára 2024.

    V prípade, že neviete odoslať Náratku cez aplikáciu, prikladáme ju v písomnej podobe. Treba si ju stiahnuť TU,  vytlačiť, vyplniť a podpísanú doručiť do školskej jedálne.


    Ďakujeme za pochopenie.

  • Podpora pomáhajúcich profesií 3 (POP3)

  • Oznam školskej jedálne - Dôležité!

    Oznamujeme všetkým stravníkom, že vyhlasujeme zo stravy len do 19.12.2023 so súhlasom zriaďovateľa, nakoľko sa uzatvárajú účty v školskej jedálni vopred / vyúčtovanie tzv. ,,obedov zadarmo,,/, preto žiadam rodičov, ak niekde cestujú, alebo majú lekárske vyšetrenie, aby to nahlásili skôr včas v ŠJ.   

    Ďalej oznamujeme všetkým naším stravníkom, že od  18.12.2023 nevyhlasujeme zo stravy, nakoľko sa varí z konečných zásob skladu.  Skladové zásoby sa musia znížiť na najnižšiu zásobu / hodnotu/  a na sklade nesmú zostať potraviny s krátkou zárukou .  V prípade potreby vyhlásenia - nevyhlásenia zo stravy, si môžu stravníci/ zákonný zástupca/ odobrať obedy do jednorazových obalov na  vyhradenom mieste (zadný vchod kuchyne) a v určenom čase od 11,00 + 11,30 h, nakoľko po tomto čase sa už vydávajú obedy na poschodí žiakom .
    V prípade, že sa žiak nezúčastnil vyučovacieho procesu a o obed požiadal odobrať domov, v tomto prípade hradí si to už rodič/ zákonný zástupca/ zo svojej zálohovej platby- sám. V takomto prípade mu nepatrí príspevok z ÚPSVaR.

    Žiadam rodičov, aby svoje deti vyhlasovali cez aplikáciu ,,strava.cz,,  do 13,45 hod. Elektronický stravovací systém-online. Pozri si stránku školskej jedálne.

    Ďakujem za pochopenie, vedúca školského stravovacieho zariadenia.

  • iBobor

    V roku 2004 založila prof. Dr. Valentina Dagiene v Litve informatickú súťaž. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor, preto sa súťaž volá po litovsky Bebras a po slovensky Informatický bobor. Úspešná súťaž sa odvtedy rozšírila do mnohých ďalších krajín.

    V našej škole sa v tomto roku zapojilo 113 žiakov 👏 v štyroch vekových kategóriách. Celkovo 17ti žiaci dosiahli viac ako polovicu kladných bodov a stali sa úspešnými riešiteľmi. Leila Jesenai (3.A) vyriešila všetky úlohy správne a obsadila delené 1. – 560. miesto 🎖 Michal Jesenai (4.B) taktiež, obsadil 1. – 1242. miesto 🏆Gratulujeme 🤝🎫

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok 2023

    Naša škola sa aj tento rok zapojila do výzvy Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Výzva prebieha od 20.novembra do 1.decembra 2023 a my by sme znovu radi potešili seniorov darčekom, ktorý síce nestojí veľa peňazí, ale poteší a nám ostane v srdci dobrý pocit z toho, že sme niekomu spríjemnili Vianoce. V priloženom plagáte je spísané, čo by mala krabica obsahovať. Krabice netreba zabaliť ako celok, osobitne spodnú časť a vrchnák. Dúfame, že aj tento rok sa nám podarí nachystať také množstvo krabíc, ako v minulých rokoch.

    Zo srdca Vám ďakujeme.

  • Mikulášska zbierka sladkostí

    Vážená rodičia a milí žiaci.

    Blíži sa pre deti významný deň  - Mikuláš 🎅🎅🎅. Sú rodiny ktoré sú zo znevýhodnených rodín, z náhradných rodín a deti z CDR (centra pre deti a rodiny - bývalé detské domovy) z Banskobystrického kraja. častokrát si nemôžu rodičia dovoliť pre deti sladkosti. Chceme Vás poprosiť o Mikulášsku zbierku sladkostí v našej škole. 

    V priloženom letáčiku máte informácie o danej aktivite, sladkosti však môžete doniesť aj do našej školy a my ich potom priamo doručíme na pobočku Úsmevu ako dar BB.

    Ďakujeme v mene všetkých detí 🎅🎅🎅

  • Štafetový beh

    Už od roku 1999 sa 5.november považuje za Svetový deň behu, ktorý bol vyhlásený za medzinárodný deň najmä vďaka jeho charitatívnemu podtónu. Ide o akciu, ktorá sa koná na podporu boja proti chudobe po celom svete. Cieľom však nie je získať iba finančné prostriedky, no zároveň oboznámiť o extrémnych chudobách širokú verejnosť. A nakoľko sa jedná o beh, nemusíme ani písať, že je to prospešné i pre vaše telo. A preto sme si aj my, žiaci a učitelia I. stupňa zašportovali a 10.11. sme zorganizovali v telocvični školy štafetový beh a aspoň symbolicky si zabehli 1 kolo okolo volejbalového ihriska.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Š. M. Daxnera
    Dr. V. Clementisa 1857/13

Fotogaléria