Navigácia

  • OZNAM - Voľné pracovné miesto - kuchár/vodič v školskej jedálni

    ZŠ Š. M. Daxnera V Rimavskej Sobote

    Voľné pracovné miesto – kuchár /vodič v školskej jedálni 

    Základná škola Š. M. Daxnera, Ul. Dr. V. Clementisa 1857/13, 979 01 Rimavská Sobota, zastúpená Mgr. Petrom Černým, riaditeľom školy informuje o voľnom pracovnom mieste:

    Priamy nadriadený: Vedúca školského stravovacieho zariadenia

    Náplň práce: príprava ,výdaj, expedícia stravy v školskej kuchyni a činnosti s tým súvisiace

    Kvalifikačné predpoklady: podľa Prílohy č. 2 k nariadeniu vlády č. 341/2004 Z. z., ktorým sa ustanovujú katalógy pracovných činností pri výkone práce vo verejnom záujme a o ich zmenách a dopĺňaní.

    • Výučný list v odbore kuchár / kuchárka/ poprípade iný výučný list v potravinárskom odbore,/ alebo iný výučný list- ako pomocný kuchár/
    • Prax vítaná
    • Zdravotná a duševná spôsobilosť
    • Odborná spôsobilosť na vykonávanie epidemiologicky závažných činností
    • vodičský preukaz skupiny B

    Ďalšie požiadavky:

    • manuálna zručnosť
    • samostatnosť, zodpovednosť, spoľahlivosť

    Nástup: 01.09.2024

    Pracovný pomer na dobu: určitú (s perspektívou na neurčitý čas)

    Rozsah úväzku: 100 %

    Zoznam požadovaných dokladov:

    • žiadosť o prijatie do zamestnania
    • profesijný životopis
    • kópie dokladov o dosiahnutom vzdelaní
    • zápočet rokov- čestné prehlásenie
    • písomný súhlas so spracovaním osobných údajov podľa zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov

    Platové zaradenie: 

    Plat je stanovený zákonom č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

    Žiadosti o prijatie do zamestnania spolu s požadovanými dokladmi doručte do 30. 6 2024 do 14:00 hod.  na emailovú adresu: riaditel.zsdaxnerars@outlook.sk, alebo osobne u vedúcej školskej jedálne, t. kontakt- 0475625764, 0911716494

     

  • Zápis budúcich prvákov

    Dňa 3.4.2024 prebehol na našej škole zápis detí do 1. ročníka. Pani učiteľky si preverili znalosti detí, či ovládajú počítať do 5, či poznajú farby, geometrické tvary alebo napísať písmená. Celým zápisom deti sprevádzali v zábavnej škole pani vychovávateľky a postavičky Mickey spoločne s Minnie, s ktorými riešili zábavné úlohy. Prebehli aj rôzne hry a súťaže, za ktoré boli deti odmenené pestrými balíčkami, sladkosťami a diplomom za skvelé vyriešenie úloh Mickeyho a Minnie. Budúci prváci odchádzali z našej školy spokojne, veselí a s úsmevom na tvári

  • 🥚 Veľká noc v ŠKD 💦

    V školskom klube sme deťom ponúkli rôznorodé a zábavné veľkonočné aktivity. Spolu sme maľovali vajíčka, vytvárali veľkonočné dekorácie a diskutovali o histórii a význame Veľkej noci. Tieto spoločné aktivity nielenže povzbudili ich kreativitu, ale aj poskytli priestor na vzdelávanie a porozumenie tradíciám a hodnotám sviatku

  • Hviezdoslavov Kubín

    V utorok 26.3.2024 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. V 1.kategórii získal Ivan Ľupták 1.miesto a Jakub Mravec postupové miesto. Obaja nás budú reprezentovať v regionálnom kole, ktoré sa uskutoční 11.4.2024. Gratulujeme a opäť držíme palce!

  • Oznam školskej jedálne

    Touto cestou by som chcela ubezpečiť rodičov, žiakov, zamestnancov a dôchodcov našej školy, že medializovaná správa - "jahody" z kysuckej ZŠ (zo dňa 21.3.2024) sa u nás nedistribuujú - nenakupujú, nepodávajú našim stravníkom. Máme overené zdroje dodávateľoov a hlavne certifikovaných dodávateľov z nášho regiónu. Jahody sa podávajú aj v našej jedálni za prísnych hygienyckých podmienok a podľa HACCP- (Hazard Analysis Critikal Control Point). Všetko ovocie, zelenina a iné potraviny sú vždy vopred overené. 

    Ďakujem za pochopenie.

    Vedúca školskej jedálne

  • Usmernenie k zápisu do 1. ročníka a prijímanie detí na základné vzdelávanie v školskom roku 2024/2025

    Slávnostný zápis detí do prvého ročníka základnej školy sa uskutoční 3. apríla 2024 od 12.00 hod. do 16.00 hod.

    Rodičia, ktorí sa nemôžu v uvedený deň zúčastniť zápisu majú možnosť zapísať svoje dieťa elektronicky 
    v termíne od 1. apríla 2024 do 30. apríla 2024.

    Škola Vás bude informovať o termíne overenia údajov z elektronickej prihlášky poskytnutých zákonnými zástupcami predložením požadovaných dokladov (rodný list dieťaťa a občiansky preukaz zákonného zástupcu).    

    Spôsoby podania prihlášky:

    1. v listinnej podobe na formulári schválenom MŠVVaŠ SR, ktorý si stiahnete TU, vytlačíte, vyplníte, podpíšete a doručíte na adresu školy, alebo doručíte osobne pred samotným zápisom alebo v deň konania zápisu.
    2. elektronicky vyplnením elektronického formulára, ktorý si môžete otvoriť TU, alebo ho nájdete na stránke školy https://zsclemrs.edupage.org v ľavom menu ako Elektronická prihláška. V takomto prípade zákonní zástupcovia podpíšu prihlášku osobne v deň konania zápisu alebo k elektronickej prihláške priložia tlačivo s podpismi oboch zákonných zástupcov (Príloha č. 2).

    Zapisujú sa deti, ktoré do 31. augusta 2023 dovŕšia 6 rokov.

    Na zápis do 1. ročníka musia znovu prísť aj tie deti, ktoré v minulom školskom roku požiadali o pokračovanie plnenia  povinnej školskej dochádzky v materskej škole.

    O prijatí dieťaťa do základnej školy rozhodne riaditeľ školy do 15. júna 2024 a spolu s rozhodnutím o prijatí archivuje aj prihlášku.

    Pri zápise budeme zisťovať:

    • osobné údaje dieťaťa v rozsahu: meno a priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo, trvalé bydlisko dieťaťa
    • osobné údaje zákonných zástupcov v rozsahu: titul, meno a priezvisko, rodné priezvisko zákonného zástupcu, adresa bydliska a druh pobytu, kontakt na účely komunikácie,
    • primárny materinský jazyk a iný materinský jazyk
    • ktorý povinne voliteľný predmet bude Vaše dieťa navštevovať: etickú výchovu alebo náboženskú výchovu
    • či bude Vaše dieťa navštevovať školský klub, stravovať sa v školskej jedálni a ďalšie doplňujúce údaje
    • adresu elektronickej schránky zákonných zástupcov dieťaťa, ak ju majú aktivovanú
    • vyberať zápisný poplatok 20 € na pomôcky, ktoré žiakom vopred zakúpime
    • žiadať o poskytnutie súhlasu so spracovaním osobných údajov dieťaťa a zákonných zástupcov

    Ak zákonný zástupca požiada o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, súčasťou žiadosti zákonného zástupcu, je súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast. 

    V prípade, že dieťa nespĺňa kritéria školskej spôsobilosti (Príloha č. 5), školský zákon umožňuje požiadať materskú školu o POKRAČOVANIE plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.

    K tejto žiadosti zákonný zástupca musí doložiť materskej škole aj:

    • písomný súhlas príslušného zariadenia poradenstva a prevencie
    • písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast
    • informovaný súhlas zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

    Aj takéto dieťa musíte zapísať do školy. Ak riaditeľ materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia predprimárneho vzdelávania dieťaťa, zákonný zástupca predloží príslušnej škole fotokópiu rozhodnutia riaditeľa MŠ o pokjračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania.

    Prihlášku musia podpísať obidvaja zákonní zástupcovia (ZZ) dieťaťa. Z tohto dôvodu je potrebné:

    1. Aby sa k zápisu dostavili obidvaja ZZ. Alebo prihlášku doma vyplňte a odošlite. Stiahnite si Prílohu č. 2, vyplňte ju, vytlačte, podpíšte a prineste do školy na zápis. 
    2. V prípade, že nie je možné získať podpis jedného ZZ, treba vyplniť Prílohu č. 3 o tom, že podpísanie prihlášky na vzdelávanie v základnej škole  len jedným zákonným zástupcom neznesie odklad. Zadováženie súhlasu druhého zákonného zástupcu je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou. Podpísanie prihlášky len jedným zákonným zástupcom je v najlepšom záujme dieťaťa.
    3. Alebo môžete vyplniť tlačivo Príloha č. 4, v ktorom sa ZZ dohodnú, kto bude vybavovať náležitosti spojené so zápisom a komu má byť doručená korešpondencia ohľadom prijatia dieťaťa. V tomto prípade stačí účasť jedného ZZ.

    Viac informácií nájdete v Prílohe č. 1 Usmernenie k zápisu do 1. ročníka a úvodného ročníka základnej školy a prijímaniu detí na základné vzdelávanie v základnej škole

    V prípade akýchkoľvek otázok sa obráťte na :

    • zástupkyňu riaditeľa školy pre 1. stupeň na tel. č.: +421 905 952 586
    • riaditeľa školy na tel. č.: +421 905 716 494

    Súbory na stiahnutie

  • Veľkonočné tvorivé dielne

    Minulý týždeň sa uskutočnili v našich triedach Veľkonočné tvorivé dielne v spolupráci s CVČ Relax Rimavská Sobota, ktoré si pre deti pripravila Bc.et Bc. Veronika Ďurišová. Pri práci  použili rôzne techniky zdobenia a vytvorili krásne veľkonočné dekorácie, z ktorých sa deti veľmi tešili.

    Bol to pre nás všetkých obohacujúci deň a už sa všetci tešíme, ako si to užijeme nabudúce.

  • OZNAM - RIADITEĽSKÉ VOĽNO

    Riaditeľ školy oznamuje, že dňa 27.3.2024 poskytuje riaditeľské voľno všetkým žiakom základnej školy z dôvodu aktualizačného vzdelávania pedagogických zamestnancov v zmysle  § 57 ods. 3 zákona č. 138/2019 Z.z. (Zákon o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov).

  • 💪Súboj 🧠oddelení 🎖

    V piatok 22. marca ožila školská družina nezvyčajnou energiou a nadšením. Konala sa tradičná súťaž detí medzi jednotlivými oddeleniami školského klubu - Súboj oddelení. 

    Športové súťaže priniesli najväčšie vzrušenie, vedomostné súťaže následne osvetľovali intelektuálny talent žiakov. Každé oddelenie sa snažilo o čo najlepšie umiestnenie, čo podnietilo súťaživosť a snahu.

    Najzaujímavejšie však bolo sledovať disciplíny zamerané na šikovnosť, kde deti preukazovali svoje manuálne zručnosti a kreativitu. Tieto súťaže zahŕňali rôzne úlohy, ako je skladanie skladačiek, riešenie hádaniek.

    Celková atmosféra podujatia bola plná nadšenia a radosti. Deti sa zároveň učili dôležitým hodnotám ako je spolupráca, súťaživosť a rešpekt voči ostatným.

  • Beseda o histórii kníh a písma v mestskej Knižnici Mateja Hrebendu

  • Zápis do 1. ročníka

  • Dobšinského rozprávkový svet

    Dňa 15.3 2024 sme sa zúčastnili oceňovania žiakov, ktorí sa zapojili do výtvarnej sútaže Dobšinského rozprávkový svet. Súťaž je zameraná na mladých tvorcov komiksov. Z našej školy sa úspešne umiestnili žiačky Melánia Belanová a Zara Geri z 5.A triedy ktoré v ll.kategorií sútaže vyhrali 2.miesto a Natália Resutíková z 9.B triedy ktorá v lll.kategorií sútaže vyhrala 3.miesto. Výherkyniam srdečne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

  • Oznam - finančný limit

    Vážení rodičia, 

    ľutujeme, ale tento školský rok nemôžeme prijať 2% z dane pre rodičovské združenie pri ZŠ Š. M. Daxnera. Dôvodom je prečerpaný limit ešte z roku 2021. 

    Za pochopenie ďakujeme.

    S pozdravom výbor Rady rodičov pri ZŠ Š. M. Daxnera

  • Oznam - riaditeľské voľno

    Dňa 20.3.2024 sa z organizačných dôvodov pre Testovanie 9 poskytuje žiakom II. stupňa riaditeľské voľno. Školské vyučovanie bude pokračovať 21.3.2024.

  • Hviezdoslavov Kubín

    V stredu 13.3.2024 sa uskutočnilo školské kolo v prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín. V prednese prózy získal 1.miesto žiak 3.B Ivan Ľupták. V prednese poézie sa na 1.mieste umiestnil Jakub Mravec z 3.B, na 2.mieste žiačka 2.A  Alena Reichelová a na 3.mieste sa umiestnila žiačka 3.B Sofia Hujdičová. V okresnom kole budú našu školu reprezentovať I.Ľupták a J.Mravec. Držíme im palce! 

  • Deň otvorených dverí

  • Celá trieda fandí hokeju

    Žiaci 4.B triedy vytvorili s pomocou asistentky a vychovávateľky transparent na hokejový zápas HKM Rimavská Sobota VS Slovensko U18 čím sa zapojili do hlasovacej sútaže o lístky na prípravný zápas Slovenskej reprezentácie mužov pred Majstrovstvami sveta 2024. Hlasovanie prebieha do 15.3 2024 do 20:00.

    Hlasovať môžete na linku ktorý prikladáme, ten Vás prenesie rovno k hlasovaniu. Hlasovanie je jednoduché stačí zadať svoj email kde Vám príde mail ktorým potvrdíte svoj hlas. Týmto Vás prosíme zahlasujte a pomôžte našim deťom splniť si svoj sen.

    →HLASOVANIE←

     

  • Šaliansky Maťko

    Dnes 29.2.2024 sa uskutočnilo okresné kolo v prednese povesti "Šaliansky Maťko", v ktorom žiak 3.B Ivan Ľupták obsadil 2.miesto. Gratulujeme!

  • Karneval

    Posledný týždeň pred jarnými prázdninami si deti užívali dni netradične. Od rána prichádzali v maskách, na vyučovacích hodinách riešili zábavné úlohy. Popoludní sa uskutočnil karneval po oddeleniach ŠKD, kde si deti zasúťažili v športových a tanečných disciplínach. Nechýbalo ani malé občerstvenie. Deti odchádzali na prázdniny s peknými a veselými zážitkami. 

  • Oznam

    Termín jarných prázdnin pre Banskobystrický kraj je od 19.2. 2024 do 23.2.2024. Vyučovanie sa začína 26.2.2024.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Š. M. Daxnera
    Dr. V. Clementisa 1857/13

Fotogaléria